RUNDVLEES NIFTRIKSE BLONDES

Op onze boerderij houden wij zo’n 20 zoogkoeien (vleeskoeien) met bijbehorend jongvee van het ras Blonde d’Aquitaines, een vleesras dat van oorsprong afkomstig is uit Frankrijk. Dit vleesras is groot, zwaar en heeft zeer smaakvol vlees. De goudblonde vacht, horens en soms pittig karakter, zijn kenmerkend.  Rondom het erf liggen weilanden tot aan de Maasbanddijk waar een groot deel van het jaar de koeien met hun kalveren grazen. Een stier zorgt ervoor dat de koeien worden gedekt. Rond Vaderdag gaat de stier naar buiten, zodat het jaar daarop de meeste kalfjes buiten in de wei geboren worden. De koeien zetten hun kalveren meestal helemaal zelf op de wereld.

 

Hoe werkt het?

Een aantal keer per jaar hebben wij een koe slachtrijp die we van 'kop tot staart' in vleespakketten verkopen. Op bestelling kunnen we ook de botten voor bijvoorbeeld je hond apart houden. Als de hele koe verkocht is, slachten we deze in Druten. Vervolgens zorgt de ambachtelijke slagerij voor het uitbenen en snijden van het vlees. Wij verdelen het vlees  in pakketten van 7 kg, dat past precies in een diepvrieslade. Natuurlijk voorzien we alle vleesonderdelen van naam op de verpakking.

Het vleespakket bestaat uit alle onderdelen van een rund. Het gewicht per onderdeel is wisselend per dier:

 

INHOUD:
BIEFSTUK
BIEFLAP
TARTAAR
HAMBURGER
KOGELBIEFSTUK
ROSBIEF
SUKADE
RIBEYE
RIBLAP
BRAADVLEES
HACHEE / SOEPVLEES
SOEP SCHENKEL
RUNDERGEHAKT

KOSTEN: € 145,00 VOOR 10 KG

Sommige delen van het rund, zoals de haas, tong en staart, zijn te klein om te verdelen en kun je  als ‘extra’ bestellen (wie het eerst komt......).

 

Geniet van (h)eerlijk rundvlees!

Op afspraak is het mogelijk om een pakket te bestellen en op te halen. Bel of stuur een WhatsApp-berichtje naar 06-83542328. Ook bezorging is mogelijk. Betalen kan contant, of per bank.